Sziasztok!
A címben említett időpontban Sj66 klubtársunk meghívására egy kis létszámú, meghívásos kalandtúrán vettünk részt 5 motorral, és 9 fővel.
A túra szerencsésen lezajlott, mindenki szerencsésen hazaért. Az élmények jelenleg is feldolgozás alatt...
A túráról készült fotók hamarosan a szokott helyen megtekinthetőek lesznek.
A túra meghívásos jellegű volt, és maximált létszámú (5 motor a könnyű koordinálás miatt)
- Teljes időtartam: 5 nap
- Bejárt távolság: kb 1260km (plusz a saját km. a lakhelytől)
- Legmagasabb pont: 2369m (Kaiser-Franz-Josefs-Höhe)
- Időjárás: 5 napból négy és fél napot csak esőben (monszun jellegű) motoroztunk.
- Szálláshelyek: Lenti - Radstadt(Ausztria) - Kranjska Gora (Szlovénia) - Lenti.
- 15-18-20%-os emelkedők-lejtők...
- Hajtűkanyarok-szerpentinek...
- Felhőben-ködben-párában-esőben motorozás maximális tisztelettel A hegy iránt!
- A hegyen nem ritkán max. 5 méteres látótávolság menet közben lefelé, ami sokszor és teljesen hirtelen változott át valami mássá...
- Mérhetelen csoda
Résztvevők voltak:
- sj66
- Edina
- Balu
- Anna
- Vaszkez
- Szilvi
- Neu
- Erika
- Wolfati
Nehezen lesz megfogalmazható mindaz, amit ez a pár nap adott nekem.
Hogy Neu barátom szavaival éljek: "meditáció" volt.
Minden nap komoly vezetéstechnikai tréningen vettünk részt.
Amit ezalatt az 5 nap alatt begyakoroltunk, azt itthon nagyon komoly pénzekért lehet megtanulni. Helyesbítek... ezt nem lehet megtanulni. Ezt meg kell tapasztalni, rá kell jönni, át kell érezni.
Már értem, hogy miért akar minden motoros ide is eljutni legalább egyszer.
A Grossglockner számomra feltette a lécet a következő szintre.
Képek első adagja megtekinthető a szokott helyen.
Ahogy beérkezik a többi anyag, természetesen bővítem a galériát.
Szerkesztette: Wolfati - 2014 augusztus 16. 01:27:12
Üdv:
Wolfati
XVS650 2004
Még szerencse, hogy a képeken látszik, merre jártunk! Bár az eddig feltett képek java az alatt a pár esőmentes félóra alatt készült, amikor az égiek újra töltötték a kádat a fejünk felett. Még mindig bizsereg a bőröm, ha visszagondolok erre a pár napra.. Hát ez egy örök élmény, az biztos. Köszönöm, hogy részt vehettünk benne és emeljük kalapunk mindenki előtt! A csapat minden tagja hatalmas akaraterőről, toleranciáról , és kitartásról tett tanúbizonyságot. A szakadó eső, a néha 6 celsius fokos levegő és tejszerű köd, illetve felhő foszlányokban történő motorozás magas szintű mentális és fizikai koncentrációt igényelt. Ahogy Neu is mondta, ez az út bebizonyította, hogy amikor azt hittük, hogy ettől rosszabb már nem jöhet,ettől lejjebb már nem kerülhetünk, az élet pillanatok alatt olyan szituációkat teremtett, hogy azonnal rájöttünk, DEHOGYNEM!.... nem elég a szakadó eső, amiben már órák óta megyünk és nem akar csillapodni, a szemben jövő kamion az úton lévő nyomvájúból annyi vizet vág a nyakunkba, hogy pillanatok múlva érzem, ahogy folyik a ruha alatt a lábszáramon és a hátamon a víz..látom szegény Edinát előttem, aki már látja a szembejövő kamion által a mi sávunkba átcsapott irdatlan mennyiségű vizet és próbál Jenő háta mögé bújva, kezeivel az arcát védeni.....láttam Wolfatit, aki a plexi mögé próbált bújni a vízsugár elől..reménytelenül! ....szinte érzem, ahogy minden egyes váltásnál a talpam alatt folyik a bakancsban a víz. Szilvi többször is mondta, hogy az autó ablaktörlője a leggyorsabb fokozatban is alig győzte a vizet törölni és ez órákon keresztül ment..
Lehet, hogy elsőre ez így nem hangzik túl jól, és nem lepődnék meg, ha sokan nem is értenék, mi volt ebben a jó?!....
Mert volt benne jó igenis!...a mostoha időjárás ellenére mindig tudtunk nevetni ( sokszor a saját nyomorúságunkon), mindig volt erőnk, és akaratunk reggelente felvenni a vizes göncöket és új napnak indulni , makacsul és csak azért is megcsinálni, amit célul tűztünk magunk elé. A rossz időnek volt egy nagyon pozitív oldala is....sikerült nagyon jól összekovácsolnia ezt a csapatot! A három nap Ausztriában és Szlovéniában felért egy túlélő táborral, amit vizes vezetéstechnikai tréninggel kombináltak! Még egyszer gratulálunk mindenkinek és Szilvi is nagyon örült, hogy ilyen kemény csapatban tötlhette el ezt a pár napot. Neki is nagy élmény volt ( és nagy tanulság!)
vaszkez és Szilvi
Élj úgy,hogy motorozhass és motorozz úgy, hogy élhess
Gratulálok lányok és fiúk !!
"Nem attól vagy szabad, hogy azt csinálsz amit akarsz, hanem attól , hogy nem kell megtenned azt, amit nem akarsz!
Yamaha XVS 1100 A
le a kalappal a csapat előtt, gratulálok a kalandtúrához!
a képeket nézve csak irigykedni tudok, látszik rajtatok a jókedv
és ahogy írtátok az összetartás az útról nem is beszélve
a leírást olvasgatva már árnyaltabb a helyzet, az a sok eső hát nem is tudom...
ha már teszteltétek az esőruhákat, megoszthatnátok velünk a tapasztalatokat
mesélik, hogy ilyen esőben egyik sem ér semmi??
igaz ez? vagy még is?
Ati miattam nem kell...
max másik zenét teszek alá ha nézem
a harmadik vidin már sokkal jobb
csak az ablaktörlőt felejtetted el bekapcsolni
a proof meg csak veri neked a vizet, nézelődik, integet fűnek fának
gondolom vízben állt még tö..e is szegénynek
(de mióta nevezték ki...?)
BigZso
Balu!
többszörösen alátámasztod mennyire helyes volt a krónikás-i "kinevezésed"
az csak egy dolog, hogy szépen, olvashatóan írsz de még jól is!
lassan jeles íróink, költőink sorai közt fogunk emlegetni
köszönjük a részletes beszámolót és hogy nem spóroltál a betűkkel
újra csak gratulálni tudok a csapat kiemelkedő teljesítményéhez
viseljétek büszkén a kitűzőt, emlékezve erre a nem mindennapi kalandra